四级真题2022年6月第二套 Passage One
四级真题2022年6月第二套 Passage One


① Social media can be a powerful communication tool for employees, helping them to collaborate, share ideas and solve problems. Research has shown that 82% of employees think social media can improve work relationships and 60% believe it can support decision-making processes. These beliefs contribute to a majority of workers connecting with colleagues on social media, even during work hours.

② Employers typically worry that social media is a productivity killer; more than half of U.S. employers reportedly block access to social media at work. In my research with 277 employees of a healthcare organization I found these concerns to be misguided. Social media doesn’t reduce productivity nearly as much as it kills employee retention.
③ In the first part of the study I surveyed the employees about why and how they used platforms like Facebook, Twitter, or LinkedIn. Respondents were then asked about their work behaviors, including whether they felt motivated in their jobs and showed initiative at work. I found employees who engage in online social interactions with co-workers through social media blogs tend to be more motivated and come up with innovative ideas. But when employees interact with individuals outside the organization, they are less motivated and show less initiative.
④ In the second part of the study I found 76% of employees using social media for work took an interest in other organizations they found on social media. When I examined how respondents expressed openness to new careers and employers, I found that they engaged in some key activities including researching new organizations and making new work connections.
⑤ These findings present a dilemma for managers: employees using social media at work are more engaged and more productive, but they are also more likely to leave your company. Managers should implement solutions that neutralize the retention risk caused by social media.
⑥ They can create social media groups in which employees will be more likely to collaborate and less likely to share withdrawal intentions or discussions about external job opportunities. Managers can also use social media to directly reduce turnover (跳槽) intentions, by recognizing employees’ accomplishments and giving visibility to employees’ success stories.

1.1.What does previous research about social media reveal?

A Most employees think positively of it.

B It improves employees’ work efficiency.

C It enables employees to form connections.

D Employees spend much of their work time on it.

解析:选A。A 推理判断题。由题干中的 previous research定位到首段第二、三句。定位句指出,研究表明,82%的雇员认为社交媒体能够改善工作关系,60%的员工认为它能够辅助决策过程。这些观点导致大部分员工运用社交媒体与同事进行沟通,甚至在工作时间也是如此。定位句中提到了社交媒体给工作带来的各种好处,可以看出员工们对此持积极的态度,故答案选 A。

2.2.What did the author’s own research find about social media?

A It influences employees’ work negatively.

B It does much harm to employee loyalty.

C It kills employees’ motivation for work.

D It affects employers’ decision-making.

解析:选B。B 推理判断题。由题干中的 the author's own research定位到第二段第二、三句。定位句指出,在对于一家医疗保健机构的277名员工的研究中,“我”发现这种担心是错误的。社交媒体对于工作效率降低的影响还没有它对员工留存率低的影响大。由此可知,社交媒体的使用会导致员工离职率的增加,员工的忠诚度会下降,故答案为 B。

3.3.What did the author find in his study about the effect of online social interactions?

A It differs from employee to employee.

B It tends to vary with the platform used.

C It has much to do with whom employees interact with.

D It is hard to measure when employees interact with outsiders.

解析:选C。C 细节理解题。由题干中的 the effect of online socialinteractions定位到第三段第三、四句。定位句指出,“我”发现那些通过社交媒体与同事进行在线社交互动的雇员往往更有动力,并能提出创新想法。但是,当他们与公司之外的个体进行沟通时,他们的积极性和主动性就会降低。由此可知,作者在研究中发现,员工们在使用社交媒体时,对于不同的沟通对象会呈现出不同的反应,故答案为C。

4.4.What problem was found with employees using social media for work?

A They seldom expressed their inner thoughts.

B Most of them explored new job opportunities.

C They were reluctant to collaborate with others.

D Many of them ended with lower productivity.

解析:选B。B 细节理解题。由题干中的 using social media for work定位到第四段第二句。定位句提到,当“我”调查这些受访者如何表达对于新职业和新雇主的接受度时,“我”发现他们都曾经参与了诸如搜索新公司或是建立新的工作关系等关键性活动。由此可知,在工作中使用社交媒体时,大部分员工都会探索新的工作机会,故答案为B。

5.5.What does the author suggest managers do to neutralize the retention risk?

A Give promotions to employees for their accomplishments.

B Create opportunities for employees to share success stories.

C Acknowledge employees’ achievements through social media.

D Encourage employees to increase their visibility on social media.

解析:选C。C 细节理解题。由题干中的 neutralize the retention risk定位到最后一段最后一句。定位句指出,管理者们也可以运用社交媒体通过认可员工的工作成果并分享他们的成功故事的方式直接减少员工跳槽的意图。由此可知,作者建议管理者可以通过社交媒体认可员工的工作成果来降低离职风险,故答案为 C。