
① Spiders make their presence felt in late August and through early autumn. This is the mating season of some of the most common varieties, when male house spiders come out of hidden corners to look for females, and garden spiders reach adult size and spin their most dazzling webs.
② Yet while the spider is a familiar fixture of nursery poems or songs and Halloween decorations, its relationship with humans is complicated. Fear of spiders is common and has serious impacts on the lives of sufferers. Its prevalence appears unrelated to any rational assessment of risk. Spiders in the UK are almost all harmless. Farmland species perform valuable ecosystem services, by preying on insects that are our competitors for crops. But they are a constant source of human anxieties — with a cultural association with witches and wickedness dating back to the middle ages.
③ Does this perhaps explain, in part, the lack of data about how spiders are faring in our age of ecological crisis?British butterflies are the most studied group of insects in the world, due to the long tradition of collecting and observing them. But spider conservationists point out that it was only in the 1980s that the classification of house spiders was properly sorted out. And while information about insect populations is gathered by experiments that measure the numbers hitting windscreens or traps, there have been few attempts to count spiders.
④ The huge reductions in the numbers of flying insects can only mean a reduction in spiders’ food supply. A recent landmark study identified a 75% fall in insect populations between 1989 and 2016, with pesticide use thought to be to blame along with the destruction of wild areas for development. This means the overall picture for spiders is worrying, as it is for most creatures. But conservationists are most concerned about those varieties that are threatened due to habitat loss and fragmentation, which makes it impossible for them to migrate.
⑤ Of around 650 spider species regularly recorded in the UK, the majority thrive in marshes and wasteland. Conservation efforts, often led by determined individuals, have helped some species to recover by reintroducing them to new areas. With rewilding now firmly on the environmental policy agenda, the hope is that in future, spiders will be enabled to migrate by themselves, adapting to climate change by moving along wildlife corridors.
1.1. What do we learn about spiders in the UK since the middle ages?
A They have been generally misconceived.
B They have adversely impacted crop growth.
C They have been a constant reminder of bad luck.
D They have made their presence felt when spinning webs.
解析:选A。A 细节理解题。依据文章第②段最后一句:“But they are a constant source of human anxieties — with a cultural association with witches and wickedness dating back to the middle ages.” 说明蜘蛛自中世纪以来就被错误地与女巫和邪恶联系在一起,反映出人们对蜘蛛的普遍误解。选项A中的“misconceived”(被误解)与此相符。故选A。
2.2. What have spiders been associated with in the UK for centuries?
A Harm.
B Evil.
C Suffering.
D Aggression.
解析:选B。B 细节理解题。依据第②段最后一句:“a cultural association with witches and wickedness dating back to the middle ages.” 其中“wickedness”意为“邪恶”,与选项B的“Evil”同义,说明几个世纪以来蜘蛛在英国文化中一直与“邪恶”相关联。故选B。
3.3. What partly accounts for the reduction in spiders’ food supply?
A The long tradition of collecting insects.
B Fast reproduction of their competitors.
C Chemicals used for killing insects.
D The extinction of a lot of wildlife.
解析:选C。C 细节理解题。文章第④段提到:“A recent landmark study identified a 75% fall in insect populations between 1989 and 2016, with pesticide use thought to be to blame...” 说明杀虫剂的使用是导致昆虫数量减少的主要原因,而昆虫是蜘蛛的食物来源。选项C中的“Chemicals used for killing insects”即指“pesticide use”。故选C。
4.4. What does the passage say is conservationists’ biggest worry?
A A variety of spiders are threatened due to pollution of marshes and wasteland.
B Certain species of spiders are endangered due to loss of their natural homes.
C An increasing number of spiders are being killed by deadly pesticides.
D More and more spider species are found losing their ability to migrate.
解析:选B。B 细节理解题。文章第④段最后一句指出:“But conservationists are most concerned about those varieties that are threatened due to habitat loss and fragmentation...” 说明保护者最担心的是因栖息地丧失和碎片化而受到威胁的蜘蛛种类。选项B准确概括了这一内容。故选B。
5.5. What wish does the author express close to the end of the passage?
A More people would recognise spiders’ unique status in the ecosystem.
B People would show greater enthusiasm for spiders than for butterflies.
C There would be sufficient corridors for spiders to move along.
D There would be more people appreciating spiders’ splendour.
解析:选D。D 推理判断题。文章最后一段提到:“But as they reveal themselves in all their splendour this autumn, it would be a good thing if more animal lovers recognised the ways in which spiders are simply terrific.” 作者希望更多人能欣赏蜘蛛的奇妙之处。选项D中的“appreciating spiders’ splendour”与此意相符,而其他选项未在文中明确体现。故选D。