
① Being an information technology, or IT, worker is not a job I envy. They are the ones who, right in the middle of a critical meeting, are expected to instantly fix the projector that’s no longer working. They have to tolerate the bad tempers of colleagues frustrated at the number of times they’ve had to call the help desk for the same issue. They are also the ones who know there are systems that are more powerful,reliable and faster, but their employer simply will not put up the funds to buy them.
1.1. What does the author say about working in IT?
A It is envied by many.
B It does not appeal to him.
C It is financially rewarding.
D It does not match his abilities.
解析:选B。B推理判断题。由题干中的 working in IT定位到第一段第一句。定位句提到,“我”并不羡慕信息技术工作者,或者说IT工作者的工作。由此可知,作者对这样的工作不感兴趣,故答案为 B。
2.2. What is the finding of a recent survey on employees who have a job reliant on IT support?
A IT helps boost productivity.
B IT helps improve quality control.
C Many employees are deeply frustrated by IT.
D Most employees rely heavily on IT in their work.
解析:选C。C 细节理解题。由题干中的a job reliant on IT support定位到第二段。定位段提到,根据最近的一项调查,那些自身工作依赖信息技术支持的员工认为,信息技术是他们工作不满意的主要原因。他们自己毫无过错,却突然发现生产效率在下降或质量控制不起作用。他们对此几乎无能为力。由此可知,答案为C。
3.3. What is said to happen when IT is functioning properly?
A There is a big boost in employees’ work efficiency.
B Employees become more dependent on machines.
C There are no longer any boring or repetitive tasks.
D Employees become more confident in their work.
解析:选D。D 推理判断题。由题干中的 IT is functioning properly定位到第三段第三、四句。定位句指出,当信息技术正常运作时,员工的自信心就会增加。当运转良好的机器将他们从枯燥的任务或重复性的流程中解放出来时,他们的工作满意度也会激增。换言之,当信息技术正常运行时,员工对自己的工作更有信心,故答案为 D。
4.4. What should business leaders do before implementing new IT initiatives?
A Consider the various expectations of their customers.
B Draw up a list of the efficiencies to be promised.
C Assess the swollen cost of training the employees.
D Think about the possible effects on their employees.
解析:选D。D 推理判断题。由题干中的implementing new ITinitiatives 定位到第三段最后一句。定位句指出,当业务领导在实施信息技术计划时很少考虑这些更改将如何影响终端用户时,就会发生这种情况。结合本段倒数第二句可知,这种情况指的是一旦信息技术改造项目出问题,会导致满满的期望破灭,一长串承诺提高效率的方法被推翻。因此,业务领导在实施信息技术计划时,应考虑对员工可能产生的影响,故答案为 D。
5.5.How can a business help improve its employees’ experience in using IT?
A By designing systems that suit their needs.
B By ensuring that their mental health is sound.
C By adjusting their work to suit the IT system.
D By offering them regular in-service training.
解析:选A。A 细节理解题。由题干中的 business、improve its employeesexperience in using IT定位到文章最后一段。文章最后一段指出,企业需要建立自己的信息技术基础设施,使其设计能够适应员工的工作,而不是让员工调整自己的工作以适应公司的信息技术系统。即企业应设计适合员工工作需求的系统,故答案为 A。