
Wang Shun claimed the gold medal at the 15th National Games, marking his 19th gold in total at the event! The 31-year-old swimmer has taken part in the National Games four times before.
The men’s 400m individual medley (混合泳) final on November 17 was full of drama. In the morning preliminary (预赛), Wang did not push too hard because he wanted to save energy for another race. He finished ninth. However, a swimmer dropped out, so Wang got a chance to compete in the final. Later, his relay team was disqualified for a mistake. It was a disappointing moment.
In the final that evening, Wang’s main rival (对手) was Zhang Zhanshuo from Shandong. Zhang had done very well in the preliminaries and had just won the 1500m freestyle race. However, shortly before the 400m medley final, Zhang decided to withdraw. Even without his strongest competitor, the 31-year-old Wang still faced a big challenge — it was his third race of the day. He was under great pressure but finally won the race with a time of 4 minutes 14.90 seconds.
Wang said this day was like a roller coaster. He had a sore waist and couldn’t even move after a nap, but the medical team helped him relieve the pain. He was proud to win the gold for himself and Zhejiang.
原创编写 版权所有 侵权必究 每日更新 个性化阅读 英语飙升1.1. How many times in total has Wang Shun joined in the National Games?
A 3 times.
B 4 times.
C 5 times.
D 6 times.
解析:选C。C 细节理解题。根据第一段中的“The 31-year-old swimmer has taken part in the National Games four times before” 可知,汪顺之前参加过四次全运会,而他在本次(第十五届)全运会夺冠,说明这是他第五次参加。故选C。
2.2. What can we know about Wang Shun in the morning preliminary?
A He dropped out.
B He saved his energy.
C He made a mistake.
D He felt too tired.
解析:选B。B 细节理解题。根据第二段的“In the morning preliminary, Wang did not push too hard because he wanted to save energy for another race” 可知,上午的预赛中,汪顺为后续比赛留力没有拼尽全力,最终排名第九。故选 B。
3.3. What does the underlined word “withdraw” mean in the passage?
A Join in.
B Give up.
C Cheer up.
D Wake up.
解析:选B。B 词义猜测题。根据第三段可知,当晚的决赛,汪顺的主要对手原本是山东队张展硕。张展硕在预赛中游出了第一名的成绩,并在率先进行的男子1500米自由泳比赛中夺得冠军,是一个强有力的对手。再结合后文“Even without his strongest competitor” 可知,汪顺失去了这位最强劲的对手,由此可推测,张展硕在 400 米混合泳决赛前决定 “退出比赛”,“withdraw” 对应 “give up(放弃比赛)” 的含义。故选 B。
4.4. What can we infer about Wang Shun’s final race?
A He felt stressed.
B It was easy for him.
C He had no competitors.
D He gave up halfway.
解析:选A。A 推理判断题。根据第三段的 “He was under great pressure but finally won the race with a time of 4 minutes 14.90 seconds” 可知,汪顺在决赛中承受着巨大的压力。故选A。
5.5. Why did Wang Shun describe his day as a “roller coaster”?
A He took a ride for fun.
B He traveled to a new place.
C He felt sick all day.
D It was full of ups and downs.
解析:选D。D 推理判断题。根据文章内容可知,汪顺当天的经历充满波折:上午预赛因留力排名第九失去进入决赛的资格,后因对手退赛递补晋级;接力预赛团队因犯规被取消成绩,意外出局;决赛前主要对手退赛,自身又面临一天三赛的压力,还遭遇腰部疼痛困扰,最终成功夺冠。“roller coaster” 本义是 “过山车”,常用来比喻 “充满起伏、波折的经历”,文中汪顺的一天有失意也有惊喜,符合 “充满起起落落” 的特点。故选D。