
① The work-life balance is dead. By this, I'm not advocating that you should give up your pursuit of having a fulfilling career and a thriving personal life, and I’m definitely not saying that you have to give up one to have the other. I also acknowledge that we have a work-life problem, but I'm arguing that the concept of balance has never been helpful, because it's too limiting. You see, our language makes a difference, and how we refer to things matters because it affects our thinking and therefore our actions.
1.1. What does the author suggest by saying “The work-life balance is dead”?
A The hope of achieving a thriving life is impossible to realize.
B The pursuit of a fulfilling career involves personal sacrifice.
C The imbalance between work and life simply doesn’t exist anymore.
D The concept of work-life balance contributes little to a fulfilling life.
解析:选D。D 细节理解题。由题干中的 work-life balance is dead 定位到第一段。定位段第一句指出,工作与生活的平衡已经消失了。第三句提到,平衡的概念从来没有什么帮助,因为它太局限了。D)中的contributes little 和原文中 has never been helpful相对应,故答案为 D。
2.2. What does the author say about our use of language?
A It impacts how we think and behave.
B It changes with the passage of time.
C It reflects how we communicate.
D It differs from person to person.
解析:选A。A 细节理解题。由题干中的 language 定位到第一段末句。定位句提到,我们的语言会产生作用,我们如何指代事物很重要,因为它会影响我们的思维,从而影响我们的行动,故答案为 A。
3.3. What does the author say we do in an ideal world?
A We do work that betters the lives of our families and friends.
B We do work that gives us bursts of joy each new day.
C We do meaningful work that contributes to society.
D We do demanding work that brings our capacity into full play.
解析:选C。C细节理解题。由题干中的 in an ideal world 定位到第二段第二句。定位句指出,在理想的世界中,我们都在做我们引以为豪的工作,这为我们提供了意义和目标。接着由 But引出对意义的进一步解释,即工作也是我们每个人所做的事情以及我们对社会所做贡献的一部分。因此,答案为C。
4.4. What does the author say about life?
A It is cyclical.
B It is dynamic.
C It is fulfilling.
D It is risky.
解析:选B。B细节理解题。由题干中的 life 和题文同序原则定位到文章第三段末句。定位句中的 think of life as对应题干中的 say about life,evolving 和 changing意为“进化”和“改变”,与选项 B中的 dynamic“动态的”对应,故答案为 B。
5.5. What does the author advise us to do?
A Make life as simple as possible.
B Talk about balance in simpler terms.
C Balance life and work in a new way.
D Strive for a more filling life.
解析:选D。D 细节理解题。由题干中的 advise 和题文同序原则定位到最后一段第二句。定位句指出,让我们把“工作与生活平衡”的想法抛之脑后,思维更开阔一些,重新思考如何让工作和生活充实起来,少做一点平衡,让两者更加充满活力。选项 D)中的 fulfilling对应定位句中的 fulfillment,故答案为 D。