
Joss Naylor is a sheep farmer from the Lake District. Among most people, his name means little, but in certain circles, he is known as one of the finest mountain runners to have ever lived.
Joss lives and breathes mountains. He has lived and farmed all his life in an area of the Lake District which has many mountains, including the tallest mountain in England. Joss has an almost superhuman ability to run at speed over mountains. However, he wasn’t always a mountain runner. As a young man, he was advised to give up farming because of serious back problems. But, when he was 24, he was tired of being told to take it easy.
Nothing can stop a good man from being better! He continued working and took up running. When he ran his first mountain race, he discovered that he fell in love with it. All his time spent herding (放牧) sheep on the mountains had prepared him for this.
His achievements are nothing short of famous. For example, he smashed his own record and set a new one. At the age of 49, he ran up 214 mountains. “It is a wonderful experience though the practice is very hard,” he said. Many of his runs have raised money for charity, and he is popular in the community.
He keeps writing and sharing his experiences about his climb. “I want people back home—especially family and friends who support me—to get a real feel for what it’s like,” he said.
1.1.Why is Joss famous in certain circles?
A He is a well-known sheep farmer.
B He is one of the best mountain runners.
C He gets first place in his first mountain race.
D
解析:选B。B.细节理解题。题干问乔斯在特定圈子出名的原因,定位第一段 “in certain circles, he is known as one of the finest mountain runners to have ever lived”,核心信息是 “顶尖山地跑者”;A(知名牧羊人)与原文 “his name means little to most people” 矛盾,C(首次比赛夺冠)原文未提及,故选 B。
2.2.What does the underlined word “smashed” in paragraph 4 mean?
A Broke.
B Lost.
C Kept.
D
解析:选A。A.词义猜测题。定位第四段 “he smashed his own record and set a new one”,后句 “创造新纪录” 可推断 “smashed” 是 “打破(原有纪录)” 之意;B(丢失)、C(保持)均与 “创新规” 逻辑相悖,“broke” 是 “打破” 的常用表达,故选 A。
3.3.What can we know about Joss from the text?
A He won a writing competition once.
B He made efforts to be a better man.
C He gave up running when he was 24.
D
解析:选B。B.推理判断题。原文提到乔斯因背痛被劝休息,却坚持工作并开始跑步,成为顶尖山地跑者,体现 “努力成为更好的自己”;A(赢得写作比赛)原文未提,C(24 岁放弃跑步)与 “24 岁厌倦被劝休息、开始跑步” 相反,故选 B。
4.4.Which part of a magazine is the text probably taken from?
A People.
B Business.
C Science and Technology.
D
解析:选A。A.推理判断题。本文核心是介绍乔斯的人物经历,属于 “人物” 板块范畴;B(商业)、C(科技)与文章内容无关联,故选 A。