根据短文内容,判断句子正 (T) 、 误 (F) 。
A large number of studies point out the advantages of expressive writing.It is a method of helping people get out of worries by writing them down on paper.Some people took part in a six-week program of expressive writing in Duke University.The result showed that they improved their ability to feel better from worries.
Tom,a middle school student, seldom talks to others. But he usually keeps diaries. He once wrote,"I fought with my best friend because we held different opinions on the movie. I just couldn't control my feeling of anger at that time. I felt very upset and didn't speak the whole day. Well, after ‘talking' to you, I feel much better now.” Writing down the true thoughts became a useful tool to help Tom get out of the anger.
The power of the pen can also be seen on Nancy.She has a pen friend in a different country.
They write letters to each other every month.By sharing daily life and even some secrets,they both become less stressed.The letters they have kept for years see their growing up.
Today, most written communication is electronic.When something is written by hand—at work or at home—the relationship around is made warmer.This method can be taken as a chance to get more smiles from someone.
In modern life,people are busy and sometimes worried.Expressive writing is a good helper.
It can help people understand and manage feelings.The key is to start at once.
1.1.Expressive writing is a method of making programs in universities.
A
B
C
D
解析:选F。细节理解题。原文表明表达性写作是 “摆脱烦恼的方法”,而非 “制定大学项目的方法”,与题干表述不符。
2.2.Tom lost control of himself and fought with his best friend.
A
B
C
D
解析:选T。细节判断题。原文提到 “我和最好的朋友吵架了…… 那时我根本控制不住自己的愤怒情绪”,与题干一致。
3.3.Nancy writes letters to her pen friend from a different country.
A
B
C
D
解析:选T。细节理解题。原文明确 “她有一位异国笔友,两人每月互通书信”,符合题干表述。
4.4.Electronic communication gets the relationship around warmer.
A
B
C
D
解析:选F。细节理解题。原文指出 “手写文字能让周遭关系更温暖”,而非电子沟通,题干表述错误。
5.5.People can deal with worries through expressive writing.
A
B
C
D
解析:选T。主旨题。全文核心观点为表达性写作能帮助人们疏解烦恼、管理情绪,与题干一致。