Geoff loves to hike and climb. In May 2024, he went to Oregon to climb to the top of Mountain Hood. He went with his best friend, Adam. They were at 9,400 feet (英尺). It was snowy and cold. Suddenly Geoff fell into a hole. The hole was very deep. Adam called, “Geoff? Geoff?” but there was no answer. He could not see Geoff. Adam was worried. Was Geoff alive?
Adam quickly went down the mountain to get help. Adam saw three men below. They had a mobile phone. They called the rescue (救援) team. Then the three men went back up the mountain with Adam. They looked into the hole and called Geoff’s name. This time Geoff answered. They knew he was alive. One man named Mike went 65 feet down on a rope. He found Geoff at the bottom.
Geoff could not move his legs. His eye was hurt. He had many injuries (损伤). He was painful, but he was happy to see Mike. Mike put a sleeping bag around him to keep him warm. Two hours later, the Portland Mountain Rescue Team arrived. They went into the hole to bring Geoff up in a special rescue basket. It was a very difficult rescue.
Finally, 20 hours after he fell, Geoff was safe in a hospital. He was there for three weeks. Geoff was very lucky to be alive. Adam visited him every day. Geoff said, “I want to come back to Oregon next May. I still want to climb Mountain Hood.” Adam said, “OK. I want to go with you, and the rescue team does, too!”
1.1.What happened to Geoff when he was climbing Mountain Hood?
A He lost his bag.
B He fell into a hole.
C He lost the way.
D He had a headache.
解析:选B。细节理解题。原文第一段明确提到 “Suddenly Geoff fell into a hole.”,对应选项 B;A(丢包)、C(迷路)、D(头痛)均未提及。
2.2.How was Geoff when Mike found him?
A He was sad.
B He was fine.
C He was badly hurt.
D He was asleep.
解析:选C。细节理解题。原文第三段指出 “Geoff could not move his legs. His eye was hurt. He had many injuries.”,说明他伤势严重,对应选项 C;A(难过)、B(状态好)、D(睡着)均与原文不符。
3.3.Put the events about Geoff into the correct order according to the passage. a.He had many injuries. b.He was brought up by the rescue team. c.He still wanted to climb Mountain Hood. d.He went to climb Mountain Hood with Adam.
A a-b-c-d
B d-c-b-a
C a-d-b-c
D d-a-b-c
解析:选D。事件发展顺序:d(和 Adam 攀登胡德山)→a(多处受伤)→b(被救援队救出)→c(仍想攀登胡德山),对应选项 D。
4.4.Which of the following can best describe the rescue?
A Long and difficult.
B Easy and successful.
C Interesting and relaxing.
D Hopeless and useless.
解析:选A。细节推理题。原文第三段提到 “It was a very difficult rescue.”,第四段指出救援耗时 20 小时,说明救援漫长且艰难,对应选项 A;B(简单且成功)、C(有趣且放松)、D(无望且无用)均与原文相悖。
5.5.What does Adam mean at the end of the passage?
A The rescue team likes climbing mountains.
B Geoff should avoid climbing alone to stay safe.
C Climbing mountains with the rescue team is fun.
D Adam wants to make friends with the rescue team.
解析:选B。推理判断题。结合上下文,Geoff 坠洞遇险,Adam 说 “救援队也想一起去”,实则是委婉提醒 Geoff 下次登山有专业人员陪同更安全,避免独自 / 无保障登山,对应选项 B;A(救援队喜欢登山)、C(和救援队登山有趣)、D(想和救援队交朋友)均非核心含义。