Kites have a long history in China. The earliest kite was called a flying “wooden bird”. Later, people used bamboo instead of wood, and covered the bamboo frame(框架) with paper.This was the birth of “paper kite”.
At first, kites were mostly used by the army. People used kites to send messages and test the wind.Slowly, people used kites more and more for fun. By the time of the Tang Dynasty, kites became a popular toy all around China.
Every year, kite fliers from all over the world come to Weifang, Shandong to celebrate the Weifang International Kite Festival. People say that the world’s first kite was flown in Weifang more than 2,000 years ago. During the festival, the sky there is filled with all kinds of special kites. Some kites can be over 200 meters in length. People watching the show have great interest in the skills of flying kites.
根据短文内容完成句子,每空一词。
▲The earliest kite was called a flying " 1 bird".
▲At first, kites were used to 2 messages and3 the wind.
▲Weifang is famous for its Weifang International Kite 4 .
▲It's said that people 5 the world's first kite in Weifang more than twenty 6 ago.
▲During the festival, people can see some kites that can be over 200 meters 7 in Weifang.
▲People who watch the show are very 8 in the skills of flying kites.
1.1.
A
B
C
D
解析:选wooden。依据原文第一段首句“The earliest kite was called a flying ‘wooden bird’”,最早的风筝被称为“木鸟”。
2.2.
A
B
C
D
解析:选send。依据第二段“People used kites to send messages and test the wind”,最初风筝用于“发送”信息和测风。
3.3.
A
B
C
D
解析:选test。同上题,测风为“test the wind”。
4.4.
A
B
C
D
解析:选Festival。依据第三段“celebrate the Weifang International Kite Festival”,潍坊以国际风筝“节”闻名。
5.5.
A
B
C
D
解析:选flew。依据原文“the world’s first kite was flown in Weifang”,此处需用动词“flew”(fly的过去式),表示“放飞”风筝。
6.5.
A
B
C
D
解析:选centuries。原文“more than 2,000 years ago”即“二十多个世纪前”,需用复数“centuries”。
7.6.
A
B
C
D
解析:选long。原文“over 200 meters in length”意为“超过200米长”,此处填“long”。
8.7.
A
B
C
D
解析:选interested。原文“have great interest in”相当于“are very interested in”,对风筝技艺“感兴趣”。