① Pantone has named its eagerly anticipated annual color of the year for 2026, choosing a “billowy, balanced white” named Cloud Dancer. The self-described “global color authority” claims that PANTONE 11-4201 Cloud Dancer has an “aerated presence” which “acts as a whisper of calm and peace in a noisy world.” It is the first time Pantone has chosen white since it began naming a color of the year in 1999.
② Pantone is a global color-standardization company, and its color of the year is chosen annually by the Pantone Color Institute, a team of color researchers who also provide color consulting services and forecast trends in the market. The color of the year is chosen by a team of experts and is intended to “draw attention to the relationship between culture and color,” the company says.
③ To select the color, a global team looks at new technologies, social values, art collections, travel destinations, and assesses the overall mood or feelings designers and consumers are feeling throughout the year. “There’s reasons why people gravitate to certain color families when they do. For us, it really is zeroing in on a color family that we see bubbling up across all areas of design, and then from there, drilling it down into the color that we see,” Pantone Color Institute vice president Laurie Pressman told TIME last year. “I always liken this team to almost like color anthropologists.”
④ “At this time of transformation, when we are reimagining our future and our place in the world, Pantone 11-4201 Cloud Dancer is a discrete hue offering a promise of clarity,” Leatrice Eiseman, executive director of Pantone Color Institute, said in a press release. “The cacophony that surrounds us has become overwhelming, making it harder to hear the voices of our inner selves. A conscious statement of simplification, Cloud Dancer enhances our focus, providing release from the distraction of external influences.” Cloud dancer, Pantone says, calls back to the need for human connection and understanding between one another. The white color also represents the possibility of a clean slate, or a new beginning to draw upon.
⑤ It is not the first time Pantone has sought to calm the world with its color of the year. Mocha Mousse was chosen for its warmth and harmony in 2025, and 2024’s Peach Fuzz was likewise described as a gentle and nurturing shade. Cloud Dancer may be the first white ever chosen as the color of the year, but Pantone came close in 2006 with the neutral Sand Dollar, which was reportedly chosen to reflect concern over the economy.
原创编写 版权所有 侵权必究 每日更新 个性化阅读 英语飙升
1.1. What is the historically significant fact about Cloud Dancer?
A Its name originates from nature.
B It replaces last year’s popular color.
C It signals a radical design shift.
D It is the first white since 1999.
解析:选D。
1.D细节理解题。定位至第一段最后一句:“It is the first time Pantone has chosen white since it began naming a color of the year in 1999.”(这是自1999年开始评选年度色彩以来,潘通首次选择白色。)选项D是对该句核心信息的精准同义转述。选项A、B、C均属于过度推断或利用细节拼凑的干扰项,文中并无明确依据。故选D。
2.2. What is the stated purpose of the Color of the Year?
A To boost sales of related products.
B To predict future fashion trends.
C To highlight culture-color connection.
D To create a new color standard.
解析:选C。
2.C细节理解题。定位至第二段末尾:“...is intended to ‘draw attention to the relationship between culture and color,’...”(旨在“引起人们对文化与色彩之间关系的关注”。)选项C是此引言的直接提炼。选项A属于商业后果推测,选项B混淆了公司常规业务与项目特定目的,选项D则将“年度代表色”的概念绝对化为“新标准”,均不正确。故选C。
3.3. The word “gravitate” (Para. 3) is closest in meaning to “______”.
A emerge noticeably
B feel attracted to
C evaluate carefully
D define precisely
解析:选B。
3.B词义猜测题。单词“gravitate”出现在第三段,用于描述人们与颜色家族之间的关系:“...why people gravitate to certain color families”。前文指出评选会考量“社会情绪”,后文说明团队任务是锁定正在“涌现”(bubbling up)的流行色系。因此,“gravitate to”在此应指代人们受社会情绪等宏观因素影响,而表现出的一种自发的、趋势性的偏好或靠近。“gravitate”原义为“受引力作用而移动”,生动地隐喻了这种不自觉的、受环境牵引的倾向。选项B “are drawn to”(被吸引)是其最贴切的同义替换。故选B。
4.4. Which idea aligns with Cloud Dancer’s core value?
A Engaging with outside noise.
B Seeking inner peace and focus.
C Achieving material success.
D Neglecting self-reflection.
解析:选B。4.B细节理解题。定位至第四段对Cloud Dancer核心意涵的阐述:“acts as a whisper of calm and peace”(宛如喧嚣世界中一缕平静与安宁的低语),“offering a promise of clarity”(带来清晰的承诺),“enhances our focus, providing release from the distraction of external influences”(增强我们的专注力,使我们从外部影响的干扰中解脱)。选项B是对这些关键信息的准确概括。选项A和D直接与“远离外部干扰”和“聆听内心声音”的主张相悖。选项C的“物质成功”在文中完全没有依据。故选B。
5.5. Why does the author mention “Sand Dollar” (2006)?
A White has always been its favorite.
B It reflects economic concerns.
C Its choice often reflects society.
D Color choices were limited then.
解析:选C。5.C例证题。该例子出现在第五段,其前一句为论点:“It is not the first time Pantone has sought to calm the world with its color of the year.”(潘通并非首次试图用年度色彩来抚慰世界。)随后举了2025、2024年的例子,然后用“but”转折带出Sand Dollar,指出它“was reportedly chosen to reflect concern over the economy.”(据称其选择反映了对经济的关切。)这说明,年度色彩的选择常常(often)映射或回应了当时的社会情绪或关切。选项C准确地概括了这一例证功能。选项A(白色总是最爱)犯了绝对化错误;选项B(中性色反映经济)是典型的“以偏概全”,将一次具体选择(反映经济)错误地推广为所有中性色的普遍规律;选项D(当时选择有限)纯属无中生有。故选C。