Scientists have come up with a new use for wood. They have a way to make it transparent. This could change the way many things in our lives are used and made. See-through wood could one day replace glass and be used in windows and tables, for iPhone screens, and other building things. The idea has come from researchers at the University of Maryland in the USA. They tried different ways to take out the chemicals from wood that give it colour. Researcher Liangbing Hu said, “We were very surprised by how transparent it could go. This really makes it possible to replace glass and other things.”
1.The underlined word “transparent” means _______ in Chinese.
A 转换
B 变换
C 透明的
D 变形的
解析:选C。词义猜测题。根据文章glass, see-through, colourless等词可推测知应为“透明的”,故选C。
2.Which can be replaced by see-through wood according to the passage?
A Glass.
B Stones.
C Water.
D Food.
解析:选A。细节理解题。根据第一段第四句See-through wood could one day replace glass and be used in windows and tables, for iPhone screens, and other building things.可知,故选A。
3.To make the wood transparent, it has to be boiled for _______.
A two minutes
B twenty minutes
C one hour
D two hours
解析:选D。细节理解题。根据第二段第二句They boiled it in water for about two hours.可知,故选D。
4.Which is NOT true about transparent wood?
A It is stronger than glass.
B It is cheaper than glass.
C It can well stop the cold.
D It is less dangerous than glass.
解析:选B。综合理解题。文章并未提到透明木头比玻璃更便宜,故选B。
5.What’s the best title for the passage?
A Scientists have made transparent wood.
B Chemicals to make wood transparent.
C How transparent can a block of wood be?
D How to make a block of transparent wood.
解析:选A。文章标题题。文章主要围绕“科学家制出透明木头”展开叙述,故选A。