On September 14th, 2025, fifteen-year-old Adolescence star Owen Cooper made history as the youngest ever actor to win the Emmy for best supporting actor in a limited series. The actor was just 14 when Adolescence was filmed and the show is his first professional credit.
“Honestly, when I started these drama classes a couple years back, I didn’t expect to ever win an award, never mind here,” Cooper said on stage. He thanked his family, as well as his co-star and the show’s co-creator, actor Stephen Graham: “It may have my name on this award, but it really belongs to the people behind the camera and Stephen and...all the cast.”
Cooper is one of the youngest ever Emmy winners: the record is held by actor Roxana Zal, who was 14 years old in 1984 when she won for her role in the television movie Something About Amelia.
Before the ceremony, Cooper had spoken about his wish to meet fellow Emmy nominee (被提名者) Jake Gyllenhaal. On the red carpet, the actor surprised Cooper with a gift — a “lucky duck”, to match one a friend of Gyllenhaal’s sent him when he was nominated (提名) for an Oscar for Brokeback Mountain.
“It’s just a ‘lucky duck’ to keep in your pocket,” Gyllenhaal said. “To give you a little bit of luck.”
原创编写 版权所有 侵权必究! 每日更新 个性化阅读 英语飙升!1.1.How old was Owen Cooper when he filmed Adolescence?
A 14 years old.
B 15 years old.
C 13 years old.
D 16 years old.
解析:选A。A 细节理解题。第一段明确提到“The actor was just 14 when Adolescence was filmed”,可知该剧拍摄时这位演员年仅14岁。故选A。
2.2. How does Cooper feel about winning the award?
A Completely expected.
B Truly surprised.
C A little disappointed.
D Quite nervous.
解析:选B。B 推理判断题。根据第二段中Cooper的获奖感言“I didn’t expect to ever win an award”可知,他对自己获奖感到非常意外。故选B。
3.3. Which words can best describe Cooper?
A Proud and selfish.
B Hard-working and thankful.
C Shy and quiet.
D Funny and careless.
解析:选B。B 推理判断题。通过第二段Cooper感谢幕后团队、合作演员和家人,并将荣誉归功于大家,可推断出,他努力且懂得感恩。故选B。
4.4. When was the previous youngest Emmy winner awarded?
A Over forty years ago.
B In 2010.
C Last year.
D Thirty years ago.
解析:选A。A 数字计算题。原文第三段明确提到Roxana Zal在1984年获奖,而Owen获奖是在2025年,两者相差41年,因此“四十年前”是最接近的正确表述。故选A。
5.5. Why does the author mention Jake Gyllenhaal?
A He won the same award.
B He gave Cooper a meaningful gift.
C He is Cooper’s acting teacher.
D He directed the show Adolescence.
解析:选B。B 推理判断题。文中提到Jake在红毯上送给Cooper“幸运鸭”礼物,旨在体现资深演员对年轻新人的鼓励和支持。故选B。