在图书馆的愉快时光
在图书馆的愉快时光

Last Sunday morning, I went to the city library with my best friend Lucy. It was not far from our homes. When we got to the library, we looked for storybooks first. Lucy loved pandas, so she picked a book about pandas. I chose one about little dogs. We sat by the big window and read together. The stories were funny, and we laughed a lot. At noon, we ate sandwiches in the library’s small garden. Before going home, we each borrowed two books. That day was so nice. I read fun stories and spent a good time with my friend!

1.1. When did the writer go to the library?

A Last Sunday morning.

B Last Saturday morning.

C This Sunday afternoon.

D Yesterday evening.

解析:选A。A细节理解题。文章第一句“Last Sunday morning, I went to the city library...”表明了答案。故选A。

2.2. What book did Lucy pick in the library?

A A dog storybook.

B A panda storybook.

C A cat storybook.

D A bird storybook.

解析:选B。B细节理解题。文章第四句提到“Lucy loved pandas, so she picked a book about pandas”(露西喜欢熊猫,所以她选了一本关于熊猫的书)。故选B。

3.3. What did we eat at noon?

A Rice and fish.

B Cakes and milk.

C Sandwiches.

D Apples and candies.

解析:选C。C细节理解题。文章提到“At noon, we ate sandwiches in the library’s small garden”(中午,我们在图书馆的小花园里吃了三明治)。故选C。

4.4. How many books did each of us borrow?

A One book each.

B Three books each.

C Four books each.

D Two books each.

解析:选D。D细节理解题。文章提到“Before going home, we each borrowed two books”(回家前,我们每人借了两本书)。故选D。