
① The UK is facing a future construction crisis because of a failure to plant trees to produce wood, Confor has warned. The forestry and wood trade body has called for urgent action to reduce the country’s reliance on timber imports and provide a stable supply of wood for future generations. Currently only 20 per cent of the UK’s wood requirement is home-grown while it remains the second-largest net importer of timber in the world.
1.1. It can be learned from Paragraph 1 that the UK needs to ______________________.
A increase its domestic wood supply
B reduce its demand for timber
C lower its wood production costs
D lift its control on timber imports
解析:选A。A 细节理解题。第一段①句指出问题:英国因未能植树造林以生产木材而面临一场建筑业危机,②句提出应对措施“减少对进口木材的依赖,保障国内木材稳定供应”,③句说明英国高度依赖木材进口的现状“只有20%的木材供应来自国内,英国仍是世上第二大木材净进口国”。由此不难推知,英国要想解决建筑业危机,就要增加国内的木材供应,题干十A项是对第一段②③句所述事实细节的合理归纳和概括,故为正确项。故选A。
2.2. According to Confdr, the UK government’s fresh incentives __________________.
A can hardly address a construction crisis
B are believed to come at a wrong time
C seem to be misleading for landowners
D will be too costly to put into practice
解析:选A。A 细节理解题。第二段首句指出 Confor 对政府新出台的激励举措的批判性看法“力度不够,且未能宣传种植树木以促进木材供应的益处”,可见Confor 认为英国政府新出台的激励政策不足以解决建筑业危机,A项正确。选项是对原文 these don't go far enough and fail to promote...的正确推理。故选A。
3.3. The UK’s exposure to fluctuating wood prices is a result of ___________________.
A the government’s inaction on timber imports
B inadequate investment in growing wood
C the competition among timber traders at home
D wood producers’ motive to maximise profits
解析:选B。B 细节理解题。第二段③句主干先指出“几十年来英国人一直没有承担起对国内木材供应进行投资的责任”,现在分词短语leaving us...继而明确结果“使得英国面临着承受木材价格波动的风险,并且还要为未来的木材供应而战”。B项准确把握了该因果关系,合理改写原文...havenot taken responsibility for investing in our domestic wood supply,故为正确项。故选B。
4.4. Which of the following causes the shortage of wood supply in the UK?
A Excessive timber consumption in construction.
B Unfavourable conditions for growing wood.
C Outdated technologies of the wood industry.
D Farmers’ unwillingness to plant trees.
解析:选D。D 细节理解题。第三段③④句承接②句对“英格兰建筑业的国产木材供应普遍不足”的现状介绍,给出原因分析:我们对生产性林业的认知过时,灰松鼠严重毁坏林木,农场主等土地所有者对投资回报周期较长的林木种植项目十分犹豫。选项正确概括④句所述因素hesitationonbehalf of farmers...to invest in longer-term planting projects.故选D。
5.5. What does Goodall think the UK government should do?
A Subsidise the building of low-carbon homes.
B Pay greater attention to boosting rural economies.
C Provide more support for productive tree planting.
D Give priority to pursuing its net-zero strategy.
解析:选C。C 细节理解题。第四、五段中古道尔对英国政府给出建议“除粮食生产和生物多样性保护外,还应重点扶持生产性林木种植”“应为加大植树造林力度的雄心壮志提供更大的推动力,以确保我们拥有足够的木材来满足不断增长的需求”。选项是对这些建议的合理概括。故选C。