
On August 27, a special dance group performed in Shanghai. Their dance was only 10 minutes long, but it was very beautiful. The dancers moved together perfectly and put all their heart into it. Their performance even made many in the audience cry. What made it so special? All the dancers are, in fact, deaf. They cannot hear the music.
The dancers are from the Walawala Deaf People’s Dance Group. The group was started by Yu Qinxin, a dance teacher. Many dancers in the group were her students before. They love dancing because it brings them joy and confidence. They are like a big family.
It took them four years to create this short piece. The biggest difficulty was following the beat of the music. They couldn’t hear it. Their teacher, Huang Fei, said they had to find other ways. They tried to feel the vibration (震动) from the floor and see special lights. They practiced a lot to feel the rhythm inside their hearts.
Their hard work has paid off. People love their performance. This dance shows everyone that with heart and practice, you can do amazing things.
原创编写 版权所有 侵权必究 每日更新 个性化阅读 英语飙升1.1.Why did the audience cry during the performance?
A The dance was short.
B The dance was touching.
C The dancers were nice.
D The music was loud.
解析:选B。B 细节理解题。根据第一段的“The dancers moved together perfectly and put all their heart into it. Their performance even made many in the audience cry”可知,舞者都是聋人,他们动作整齐且用心投入,表演具有感染力,让观众感动落泪,即舞蹈很动人。故选B。
2.2. What does Yu Qinxin do?
A She is a singer.
B She is a dance teacher.
C She is a doctor.
D She is a musician.
解析:选B。B 细节理解题。根据第二段的“The group was started by Yu Qinxin, a dance teacher”可知,她的职业是舞蹈老师。故选B。
3.3. What can we know about the dancers in the group?
A They are strict competitors.
B They are teacher and students.
C They are like a family.
D They are strangers.
解析:选C。C细节理解题。根据第二段的“They are like a big family.”可知,成员之间的关系亲密如家人。故选C。
4.4.How did the dancers solve the problem of following the beat?
A They felt floor vibration.
B They listened to music.
C They asked audience for help.
D They used a special machine.
解析:选A。A 细节理解题。根据第三段的“They tried to feel the vibration from the floor and see special lights” 可知,舞者通过感受地面震动来解决跟节奏的问题。故选A。
5.5. What can we learn from the dancers?
A Dancing is easy.
B Short dances are bad.
C Deaf people can’t dance.
D Hard work works.
解析:选D。D 推理判断题。根据最后一段中的“Their hard work has paid off”以及“This dance shows everyone that with heart and practice, you can do amazing things”可知,舞者们的故事传递了“努力会得到回报”的道理。故选D。